Zloženie: | čierne korenie celé | ||
Krajina pôvodu: | Vietnam | ||
Výrobca: | Wita |
Čierne celé korenie je aromatické korenie s ostrou štipľavou chuťou.
Rastlina produkuje bobule, ktoré sa môžu zbierať v rôznych štádiách ich zrelosti. Čierne korenie je posledná fáza zrelosti, teda úplne dozreté plody (korenie).
Čierne korenie je základom každej kuchyne. Tak ako celé, aj jeho mletá forma sa bežne používa pri varení. Popri tom, ako pridáva jedlu nezameniteľnú chuť, môže tiež slúžiť ako antioxidant a zdroj mnohých zdravotných benefitov. Čierne korenie môže prispieť k lepšiemu vstrebávaniu živín a napomôcť tráveniu. Konzumácia čierneho korenia pomáha uvoľniť enzýmy ktoré podporujú trávenie tukov a cukrov.
Využitie:
Používa sa na dochutenie rýb, mäsa, zeleniny, šalátov ale aj do polievky alebo do rôznych omáčok