Úvod » Koreniny » Garam masala


        

Garam masala

skladom

 

Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: AD1899
Hmotnosť

Kompletné špecifikácie

Zloženie: koriander, škorica, rasca, klinček, kardamón, bobkový list, čierne korenie, muškátový kvet
Krajina pôvodu: Česká republika
Výrobca: Wita

Garam masala je zmes korenín, pôvodom z Indie. Cieľom tohto korenia nie je vyvolať oheň v ústach, ale gurmánsky pôžitok podtrhnutý výraznou, mierne pikantnou chuťou. Zloženie sa líši podľa regiónu, môže obsahovať viac ako 10 druhov korenín, najčastejšie sa však používa: čierne korenie, škorica, klinčeky, koriander, muškátový orech, rasca a kardamom.

Môže pomôcť pri trávení, regulácií krvného tlaku, znížiť riziko nádorových ochorení, cukrovky, neurologických ochoreniach. Zloženie sa líši podľa regiónu, môže obsahovať viac ako 10 druhov korenín, najčastejšie sa však používa: čierne korenie, škorica, klinčeky, koriander, muškátový orech, rasca a kardamom.

Využitie:

V indickej kuchyni sa najčastejšie využíva na prípravu humusu

Kuracie mäso garam masala –

300g kuracieho mäsa

1 čajová lyžica garam masala, kari korenia, červenej papriky, kurkumy, zázvoru, rasce

1 cibuľa

2-3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku

200-300 ml kokosového mlieka

2-3 strúčiky cesnaku

V hrnci si predhrejeme olej, pridáme cibuľku nakrájanú na drobno so všetkými koreninami okrem červenej papriky a 2-3 minútky podusíme. Pridáme paradajkový pretlak a červenú papriku a povaríme. Po pár minútach pridáme kuracie mäso nakrájané na väčšie kúsky. Keď je mäso podusené pridáme cesnak a podlejeme vodou. Varíme cca 15 min, pridáme kokosové mlieko a necháme 2 minúty prevrieť. Podávame s ryžou.

ODZjYjU4