Úvod » Koreniny » Kardamon celý


        

Kardamon celý

Zelený sušený kardamon

skladom

 

Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: AD1920
Hmotnosť

Kompletné špecifikácie

Zloženie: kardamon celý zelený
Krajina pôvodu: Guatemala
Výrobca: Wita

Kardamon sa používa ako dochucovadlo do sladkých aj slaných jedál. Najčastejšie ho nájdeme v indickej, arabskej a švédskej kuchyni. Môžeme ho nájsť v zmesi korenín garam masala alebo napríklad v tureckej káve. Kardamon sa používa celý alebo drvený. Rozdeľujeme ho do dvoch skupín : čierny kardamon a zelený kardamon. Zelený sa častejšie využíva vo východných krajinách, čierny najmä v Indií a Ázií.

Zelený kardamon je často označovaný ako pravý kardamon. Práve preto je aj dostupnejší na trhu. Najčastejšie sa využíva pri príprave sladkých jedál.

Čierny kardamon je väčší, s výraznou dymovou a mentolovou chuťou. Najideálnejší je preto na prípravu slaných jedál.

Kardamon má silnú, sladkú, výraznú chuť a arómu s náznakom citróna a mety.


Využitie:

Kuracie prsia na kardamome –

500g kurací pŕs

1 cibuľa

1 biely jogurt

3 strúčiky cesnaku

1 kávová lyžica maku

½ kávovej lyžice kardamomu

4 lyžice oleja

1 lyžica sekaných mandlí

Mäso nakrájame na kocky a pridáme cibuľu, mak, kardamom a pretlačený cesnak. Všetko spolu premiešame, zalejeme bielym jogurtom a necháme 2 hodiny odležať v chlade. Po 2 hodinách mäso prudko opražíme. Stiahneme teplotu nižšie, pridáme mak, mandle a dopražíme. Servírujeme s ryžou.

MGFkOD