Ľanové semienka hnedé

Kód: 1384 1418 1809 2401 Zvoľte variant
0,96 € 1,55 € 11,02 € 50,33 € od 0,96 € 0,80 € bez DPH 1,29 € bez DPH 9,18 € bez DPH 41,94 € bez DPH od 0,80 € bez DPH 3,84 € / 1 kg 3,10 € / 1 kg 2,20 € / 1 kg 2,01 € / 1 kg
Skladom Skladom Skladom Skladom Zvoľte variant
Variant
Môžeme doručiť do:
5.4.2024 5.4.2024 5.4.2024 5.4.2024 Zvoľte variant

Ľanové semienka nazývame aj "funkčné jedlo", to znamená, že majú mnoho prospešných živín.

Detailné informácie

Podrobný popis

Ľanové semienka sú vynikajúcim zdrojom mnohých zdraviu prospešných živín, ktoré  sú nevyhnutné pre optimálne zdravie. Sú bohatým zdrojom zdravých tukov, antioxidantov, vlákniny, bielkovín, železa, vápnika, horčíka,  mangánu, vitamínov, omega 3 a omega 6 nenasýtených mastných kyselín a kyseliny listovej. Majú veľmi nízky obsah cholesterolu a sodíka.

Moderným výskumom sa ukázali dôkazy, ktoré naznačujú, že ľanové semienka môžu pomôcť aj pri znížení vzniku cukrovky, rakoviny a srdcových ochorení.

Ľanové semienka majú bohatý zdroj omega 3 nenasýtených mastných kyselín, ktoré sú nevyhnutné pre zdravý mozog, srdce, kĺby a imunitný systém.

 Nenasýtené mastné kyseliny obsiahnuté v ľanových semienkach tiež znižujú vysoký krvný tlak. Obsahujú aj kyselinu linolovú, ktorá je považovaná za veľmi dôležitú súčasť ľudského zdravia.

Vysoký obsah vlákniny v ľanových semienkach prispieva k podpore dobrého trávenia.  Vďaka svojej jemnej orechovej chuti je to skvelý spôsob ako dostať vlákninu do svojho jedálnička.

Ľanové semienka sú na báze rastlinného zdroja omega kyselín a obsahujú niekoľko ďalších základných živín, ako je horčík a kyselina listová. Preto sú ľanové semienka vynikajúcim doplnkom stravy pre vegetariánov.

Poznáme dva typy ľanových semien a to zlaté a hnedé . Oba typy sú bohaté na vlákninu a poskytujú zdravé tuky.

 Ľanové semienka môžete namočiť do pohára s vodou a nechať odstáť. Vytvorí sa Vám gél, ktorý si pridáte do jogurtu, musli, do smoothie, alebo ho vypijete len tak.

Prípadne si môžete ľanové semienka pomlieť v mlynčeku na kávu a pridať do jedla. Odporúča sa mlieť tesne pred použitím, aby bola zachovaná ich výživová hodnota.

Semienka si môžete vychutnať tiež ako občerstvenie buď pražené, solené alebo sladené.

Zo semien ľanových kvetov sa lisuje ľanový olej , ktorý je lisovaní sa studena,aby sa zabránilo vniknutiu nečistôt do oleja.

Ľanové semienka sú jedným z dávno pestovaných plodín. V dobe Mezopotámskych časoch sa ľan pestoval pre jeho olejnatosť semien a vlákninu.

Ľan je jedným z ľahko pestovaných plodín, ktorému sa darí v tropickom aj v subtropickom klimatickom pásme. Je to vztýčená rastlina, ktorá rastie do výšky 1- 1,5m a má svetlo modré nápadité kvety. Plod ľanu je guľatý a obsahuje niekoľko hnedých alebo zlatých semienok. Semienka majú hladký, lesklý a plochý tvar, ktorým môžu pripomínať sezamové semienka. Ale ľanové semienka sú väčšie, merajú asi 5-7mm na dĺžku.

Dodatočné parametre

Kategória: Semienka
Zloženie: ľanové semienka hnedé
? Krajina pôvodu: Česko, Rusko, Poľsko, Kazachstan,
? Alergény: produkt nie je alergén

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: