Garam masala

Kód: 1899 1900 1901 Zvoľte variant
1,54 € 11,22 € 18,79 € od 1,54 € 1,28 € bez DPH 9,35 € bez DPH 15,66 € bez DPH od 1,28 € bez DPH 30,80 € / 1 kg 22,44 € / 1 kg 18,79 € / 1 kg
Skladom Skladom Skladom Zvoľte variant
Variant
Môžeme doručiť do:
24.4.2024 24.4.2024 24.4.2024 Zvoľte variant

Orient na dosah. Chuť aj vôňu korenia garam masala, si zamilovali už milióny obyvateľov nielen na strednom a blízkom východe.

Detailné informácie

Podrobný popis

Garam masala je zmes korenín, pôvodom z Indie. Cieľom tohto korenia nie je vyvolať oheň v ústach, ale gurmánsky pôžitok podtrhnutý výraznou, mierne pikantnou chuťou. Zloženie sa líši podľa regiónu, môže obsahovať viac ako 10 druhov korenín, najčastejšie sa však používa: čierne korenie, škorica, klinčeky, koriander, muškátový orech, rasca a kardamom.

Môže dopomôcť pri trávení, regulácií krvného tlaku, znížiť riziko nádorových ochorení, cukrovky, neurologických ochoreniach.

Rýchly recept:

V indickej kuchyni sa najčastejšie využíva na prípravu humusu

Kuracie mäso garam masala –

300g kuracieho mäsa

1 čajová lyžica garam masala, kari korenia, červenej papriky, kurkumy, zázvoru, rasce

1 cibuľa

2-3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku

200-300 ml kokosového mlieka

2-3 strúčiky cesnaku

V hrnci si predhrejeme olej, pridáme cibuľku nakrájanú na drobno so všetkými koreninami okrem červenej papriky a 2-3 minútky podusíme. Pridáme paradajkový pretlak a červenú papriku a povaríme. Po pár minútach pridáme kuracie mäso nakrájané na väčšie kúsky. Keď je mäso podusené pridáme cesnak a podlejeme vodou. Varíme cca 15 min, pridáme kokosové mlieko a necháme 2 minúty prevrieť. Podávame s ryžou.

Dodatočné parametre

Kategória: Soli, koreniny a ochucovadlá
Zloženie: koriander, škorica, rasca, klinček, kardamón, bobkový list, čierne korenie, muškátový kvet
Krajina pôvodu: Česko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: