Recepty

Vitajte v našej kategórii receptov, kde vás čaká fascinujúci svet kuchárskej inšpirácie a kulinárskych dobrodružstiev. Táto kategória je určená pre všetkých, ktorí milujú varenie, pečenie a objavovanie nových chutí. Či už ste skúsený šéfkuchár alebo začínajúci kuchár, naše recepty vám pomôžu vytvoriť jedlá, ktoré očaria všetky vaše zmysly.

Naša ponuka receptov zahŕňa všetko od tradičných a rodinných receptov, cez moderné a trendy recepty, až po jedlá z celého sveta. Ponúkame recepty pre každý druh jedla - od rýchlych a jednoduchých receptov pre pracovne vyťažených ľudí, cez zdravé a vyvážené recepty, až po luxusné a gurmánske recepty pre špeciálne príležitosti.

Prezrite si našu širokú ponuku receptov a nechajte sa inšpirovať kreatívnymi nápadmi a originálnymi kombináciami chutí. S našimi receptami sa varenie stane nielen nutnosťou, ale aj zábavou a zdrojom radosti.

Hovädzie zadné s ryžou natural

Hovädzie zadné je veľmi chudé mäso, teda v tomto prípade prijmeme o niečo menej kalórií. Kvalitných hovädzích bielkovín prijmeme rovnako :) Suroviny: - 500g vyzretého hovädzieho zadného- 1 veľká cibuľa- 2 strúčiky cesnaku- 1 mrkva- 1 paprika- 2 PL sójovej omáčky- 2 PL oleja- 2 šálky ryže natural- Soľ, čierne korenie Príprava: 1. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Okoreníme soľou a korením. 2. Cibuľu, cesnak, papriku a mrkvu nakrájame na jemno. 3. V hrnci rozohrejeme olej a pridáme cibuľu. Opražíme ju do zlatista, potom pridáme cesnak, papriku a mrkvu. Chvíľu opražíme. 4. Pridáme mäso a opražíme ho zo všetkých strán. Potom prilejeme trochu vody, pridáme sójovú omáčku a necháme dusiť pod pokrievkou asi 40-60 minút. 5. Medzitým si uvaríme ryžu podľa návodu na balení. 6. Keď je mäso hotové, podávame ho s ryžou. Dobrú chuť!...

Letný šalát z čiernej quinoy

Tento recept je ideálny na letné grilovačky, alebo ako osviežujúci obed v horúcich letných dňoch. Potrebujete:- 1 šálku čiernej quinoy- 2 šálky vody- 1 zrelý mango- 1 zrelé avokádo- 1 malú cibuľu- 1 červenú papriku- šťavu z 1 limetky- 3 lyžice olivového oleja- soľ a čierne korenie na dochutenie- hrsť čerstvej petržlenovej vňate alebo koriandraPríprava:1. Quinou dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou a potom pridajte do hrnca s 2 šálkami vody. Prikryte hrniec a priveďte k varu. Potom znížte teplotu a nechajte pomaly dusiť približne 15 minút, alebo kým quinoa nie je mäkká a všetka voda sa nevstrebe. Potom nechajte quinou vychladnúť.2. Mango a avokádo ošúpte a nakrájajte na kúsky. Cibuľu a papriku nakrájajte nadrobno.3. V miske zmiešajte šťavu z limetky, olivový olej, soľ a korenie, aby ste vytvorili dresing.4. Do veľkej misy pridajte ochladenú quinou, mango, avokádo, cibuľu, papriku a petržlenovú vňať alebo koriander. Pridajte dresing ...